Az őrségi szállás adatai - elérhetőség - térkép - szállásgazdamegközelítés autóval - megközelítés tömegközlekedéssel - menetrendek - vendégkönyv - ajánlott őrségi szállás

 

A Cserépmadár szállás és Csinyálóház portájának bejárata

A veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóház utcafrontja a Sindümúzeummal

Az őrségi szállás adatai

A veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóház egy falusi magánszálláshely két vendégházzal, amelyet Varga Géza írástörténész üzemeltet a családja segítségével. A két házban együttesen 5 szoba, két konyha, 4 fürdőszoba, 16 ágy és 2 hold kert áll a vendégek rendelkezésére. 

 velemeri_szallashely

A veleméri Csinyálóház a porta mélyén van, arccal a völgyben látható távoli erdők felé fordulva

Elérhetőség

Cím: 9946 Velemér, Fő utca 7. 

Telefon: +36-20-534-2780

E-mail: foglalas@csinyalohaz.hu

http://www.csinyalohaz.hu

NTAK reg. sz.: MA20001172

 

 velemeri_szallas

A Csinyálóház napsütötte lizénái szeptemberben

 

Térkép

 

Szállásgazda

 

A Velemérre érkező vendégeket Varga Géza szállásgazda fogadja, ő mutatja be a látogatóknak a Sindümúzeumot is.

 

Telefon: +36 20 534 2780.

A Metapedia szócikke (Varga Géza írástörténész): 

http://hu.metapedia.org/wiki/Varga_G%C3%A9za_%C3%ADr%C3%A1st%C3%B6rt%C3%A9n%C3%A9sz 

A szállásgazda könyvei e honlapon is megismerhetők.

 orsegi_szallas

A reggeli rántotta boldogan kapirgáló tyúkok tojásából készül

Megközelítés autóval

Budapest, Székesfehérvár, Balaton és Dél-Dunántúl térségéből:
- Az M7-es autópályát a szlovén határ előtt, a Tornyiszentmiklós-Lenti lehajtónál kell elhagyni. Innen a Lenti - Nemesnép - Velemér útvonal követendő.

Nyugat-Magyarország felől:
- 8-as vagy 86-os főúton Körmendig, onnan tovább a 8-ason Csákánydoroszlóig. Csákánydoroszló után balra kanyarodván az irány Őriszentpéter - Magyarszombatfa - Velemér.

Közép-Dunántúl felől:
- Zalaegerszegtől a Teskánd - Pórszombat - Zalabaksa - Csesztreg - Nemesnép - Velemér úton érdemes haladni.

Javaslat: A Velemér határát jelző településtáblához érve szíveskedjen felhívni a +36 20 534 2780-as számon, hogy telefonon elvezethessem a szállásig!

 orsegi_szallas

Használaton kívül helyezett régi kút a portán

 

Megközelítés közösségi közlekedéssel

Vonat

- A Velemérhez legközelebbi vasútállomás Bajánsenyén (10 km) vagy Őriszentpéteren (16 km) van. Itt autóbuszra lehet átszállni, de szívesen el is megyünk a vendégeinkért autóval.
- Szombathelyen a vonatról Velemérig közlekedő buszra lehet átszállni.
- Zalaegerszegen is át lehet szállni a Velemérig közlekedő autóbuszra.


Autóbusz

- Budapestről autóbusszal le lehet jönni Lentiig, vagy Zalaegerszegig, ahol át lehet szállni Velemérig közlekedő autóbuszra.
- A veleméri buszmegállóig szívesen elmegyünk autóval a vendégeinkért, hogy ne kelljen cipelniük a bőröndöket.

 orsegi_vendeghaz

Veleméri országút (a térkép szerint itt van a falu közepe, a házak a baloldalon húzódó dombon sorakoznak); ezen az úton érkeznek a vendégeink az M7-es autópálya felől; a Cserépmadár szállás és Csinyálóház felé tartván a szemközt (a kép közepén) egy kicsit látható buszmegállónál balra kell fordulni

 

Menetrendek

Vonat: http://www.mav-start.hu
Autóbusz: http://ujmenetrend.cdata.hu/uj_menetrend/volan/index.php

Az utca a házunktól lefelé

A háztól lefelé induló utca

Vendégkönyv

Kedves Házigazdák!

Örülünk, hogy itt tölthettünk egy éjszakát, jól éreztük magunkat és rabul ejtett a kis ház szépsége és belső kialakítása, berendezése. Szépítsék és élvezzék sokáig ezt a gyöngyszemet! Üdvözlettel: T. Péter és neje

***

Kedves Géza! A túlságosan is kellemes időjárás miatt a tejet és a szalonnát a hűtőben hagytuk, használják fel belátásuk szerint. A ház csodálatos volt!

A ház vendégei (9 aláírás)

***

Tisztelt szállásadónk! Újra csak köszönettel tartozunk a csodálatos szállásért és a környezetért a Cserépmadárban. Régen megígértük, de most teljesítjük is az ígéretünket és elküldjük az Őrségben és azon túl tett kirándulásainkon készített képeinket. Talán lesz benne valami használható a honlapra, vagy az útmutatóba. Számunkra az egyik legnagyobb élményt a nagytótlaki rotunda jelentette az őrségi faépítészeten kívül. A másik véglet Hundertwasser blumaui fürdője volt, ami várakozásunkat meghaladóan kellemes hely, érdekes világ (persze amíg csak egy van belőle).  Üdvözlettel: T. Tibor.

***

Kedves Varga Géza! Nagyon jól éreztük magunkat a "Cserépmadár"-ban. Remélem nem jelent gondot, hogy végül nem a belső, hanem az utcai szobát foglaltuk el, a kislányom szívesebben aludt a világosabb helyiségben. A honlapjuk alapján igényes és kedves házra számítottam, de ez a Cserépmadár túlszárnyalta az elképzeléseinket. Gratulálok az ízlésükhöz, remek volt ennyi szép tárgy között lenni! Azt a régi rádlit nagyon irígylem! Üdvözlettel: B. Tímea

***

 

Kedves Varga Géza! Nem gondoltam, hogy ilyen gyönyörű házak vannak, mint az Ön Csinyálóháza! W. Andrea

***

Igazán nagyon kellemes hétvégét töltöttünk Önöknél, köszönjük szépen! Gratulálok ehhez a rengeteg munkához, amit a ház(ak) berendezésével töltöttek! Nagyon ritkán sikerül ilyen szállást találnunk, ahol ennyire igényes a berendezés, kellemes a környezet, és minden tökéletes! Sajnos az idő kevés volt arra, hogy alaposan bebarangolhassuk a környéket, de most vágyom rá, hogy visszatérjünk még ide! Küldtem képeket is Önnek, ha gondolja, hogy feltöltené a facebook oldalra, bár még nem feliratoztam őket, de szívesen megteszem, ha szükség van rá. Üdvözlettel: P Gyöngyi

***

 

Kedves Géza!  Köszönjük a vendéglátást és a könyveket! Jól éreztük magunkat. Kislányunk hangja betöltötte a környéket, ezt a képek nem adják vissza, de azért küldök párat.

 Üdvözlettel: H. Péter

***

 

Hunor_kislanya

 

 Kedves Géza! A pihenésünk feledhetetlen volt! A szállás gyönyörű! A környék káprázatos! Kifogástalan volt minden, Margit néni mindig a segítségünkre volt. Ajánlani fogom a barátaimnak, és tervezem, hogy jövőre, ha van rá lehetőség, visszatérnénk önökhöz az Őrségbe! Még egyszer köszönök mindent! További szép nyarat kívánok! P. Réka

 ***

Tisztelt P. Z. úr!

Várja Önöket holnap a veleméri Csinyálóház! A kulcsot a szomszédasszonyom fogja átadni a szomszédban (Fő utca ...). Ő mindig otthon
van és - ha megmondják, hogy mikor érkeznek - várni is fogja Önöket. Én vasárnap érkezem, de lehet, hogy csak délután, ezért esetleg elkerüljük egymást.
A ház be van fűtve. Amennyiben a veleméri településtáblától felhívnak, akkor telefonon keresztül elvezetem Önöket a szállásig. Ha bármilyen kérdésük lenne, bátran forduljanak hozzám, mert örömmel segítek! Üdvözli és kellemes pihenést kíván: Varga Géza szállásgazda 06(20)534-2780 

 

Tisztelt Varga Géza úr!

 
Köszönöm szépen a tájékoztatást! Jó hogy megnéztem a leveleimet, mert éppen most indulunk, csak elfelejtettem felírni az Ön telefonszámát, s ezért jöttem vissza. Köszönöm még egyszer, nagy örömmel és várakozással tekintek a következő napok elé! Üdvözlettel, P. Z.  

***
 

 

Ajánlott őrségi szállás

 

 orsegi_szallas

A veleméri Cserépmadár szállás (egy három szobás őrségi lakosztály) utcai homlokzata orgonavirágzáskor

 

 

 

Bababarát őrségi falusi magánszálláshely antik parasztbútorokkal
(2 szoba, 5 ágy, fürdőszoba, konyha)

9946 Velemér, Fő utca 7
+36-20-534-2780

foglalas@csinyalohaz.hu

 

K&H Szép kártya elfogadóhely

OTP Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely

MKB Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely

Elfogadott bankkártyák: VISA, Mastercard, American ExpressElfogadott bankkártyák: VISA, Mastercard, American Express

Orsegi Wellness Akcio Csinyalohaz

Rólunk mondták

Elsosorban a ház különös varázsa fogott meg bennünket. Ha valaki igazi nyugalomra és kikapcsolódásra vágyik, itt igazán megkaphatja.

Molnár József, Nagyesztergál


Az Önök háza gyönyörű és minden igényt kielégít.

Szántó Anita


Nekünk maga az Őrség is élmény volt, és ezt csak fokozta a gyönyörűen berendezett házikó.

Harangozó Éva