Adatok - képek - ajánlott őrségi szálláshely


Adatok

Gödörházán, az országúttal párhuzamosan futó patak partjára nyúlik a műhelye, amelyet már a nagyapja is fazekasként használt. Az országútról látható a felirat, mely szerint a Vörös Ferenc a népművészet ifjú mestere. Örömmel üdvözölhetjük, hogy újabban - nyilván a gazdasági környezet változásának engedve - visszatért az őrségi, tarkázott edények készítéséhez. A 2012-es Fazekasnapok alkalmával a magyarszombatfai Kultúrházban rendezett kiállításon nagy sikert aratott a szépen díszített káposztásfazeka. 

 

Képek

 

veleméri_falusi_szallashely

Vörös Ferenc gödörházi fazekasmester ételhordó ikercsuporja az Őrségben egykor használatos jellegzetes edénytípusok egyike

 

velemeri_paraszthaz_falusi_maganszallas

Vörös Ferenc gödörházi fazekasmester cseréppohara az őrségi szárnyas napkorong mintával

 

 

orsegi_falusi_maganszallas

Vörös Ferenc gödörházi fazekasmester asztali készlete az őrségi fazekasok törekvését jelzi egy népies jellegű, de a mai igényeknek megfelelő együttes megteremtésére

 

 

Ajánlott őrségi szálláshely

Ezen a honlapon két őrségi szállást ajánlunk, amelyek egy portán találhatók. Az egyik a Csinyálóház (2 háló, fürdőszoba, konyha-étkező, 5 ágy, nagy terasz), a másik a Cserépmadár szállás (3 szoba, 11 ágy, 3 fürdőszoba, konyha, étkező/előtér). Ez utóbbi ugyanolyan szép, de valamivel olcsóbb a Csinyálóháznál, mert nászutasok helyett inkább csoportoknak, baráti családoknak van teremtve s érvényesülhet a csoportkedvezmény.

Az öt fő elhelyezésére alkalmas Csinyálóház két hálóval, fürdőszobával és étkezőkonyhával várja a vendégeit (nászutas párnak, vagy gyermekes családnak ajánljuk). Árak és foglalás.

A véle egy portán található Cserépmadár szállás egy 3 szobás, 3 fürdőszobás, nagy konyhával és étkezővel rendelkező őrségi jellegű vendégház. Kisebb csorportnak ajánljuk, de szobánként is kivehető. Tel: 06205342780. Weblap: http://www.cserepmadar.hu, e-mail: foglalas@cserepmadar.hu A szállásdíj kifizethető SZÉP Kártya segítségével is. A veleméri Cserépmadár szállás nászutasok helyett inkább csoportoknak, baráti családoknak van teremtve. Egész ház (3 szoba, 3 fürdőszoba, konyha, étkező, 11 ágy).

 

Az Őrségben a falusi szállásadás terén számottevő előrelépés szemtanúi lehettünk a közelmúltban. Több új vendégház nyílt, a régieket pedig folyamatosan fejlesztik a tulajdonosok. Ez túlkínálathoz vezetett, s a szálláshelyek folyamatos fejlesztését eredményezte.

A kisebb őrségi szállások azt az elkülönült nyugalmat tudják biztosítani, amit a városok forgalmától menekülö vendég keres az Őrségben. A vendég nem ritkán a szállás nyugalmát keresi és meghitt elkülönültségben kívánja élvezni a nyugalmat a párjával, a családjával, vagy a barátaival. Falusi parasztházat keres, ahol megtapasztalhatja a csendet és a Őrség természeti szépségeit.  

Az általunk kínált veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóház pontosan ezt a célt szolgálja, erre alkalmas. Ezek az épületek az egyik legyszebb (ha nem a legszebb) őrségi tájban épültek meg. A dombtetőn lévő szállások körül virágzó rétek, néhány száz méterre patakok és erdők találhatók. Jellemzője a portának és Velemérnek a béke és szépség. Amikor egy végtelen csendben átaludt, pihentető éjszaka után kilépünk a teraszra és megrészegülünk a tájat átlengő boldog madárcsicsergéstől, vagy a virágzó árnyékliliomok illatától - akkor nehezen felejthető élménnyel gazdagodunk. Évekig hálásan emlékezhetünk rá s erőt ad az elkövetkező munkához. Az épületeket elsősorban őrségi parasztbútorokkal rendeztük be, amelyeket saját tervezésű elemekkel egészítettünk ki - de van egy múzeumunk is.

A portán lévő Sindümúzeum látogatóinak rendszeresen megmutatjuk a szállásokat is, ha azokban éppen nincs vendég. Az összhatásra jellemző, hogy belépve a szállás céljára átalakított épületekbe, a látogatók rendszerint megkérdezik egymástól: - Drágám, nem tudod, hogy mi miért nem itt szálltunk meg?

Ha ezt a szemrehányással felérő kérdést el akarják kerülni, csupán az árak és foglalás menűpontra kell kattintaniuk!

 

 

Bababarát őrségi falusi magánszálláshely antik parasztbútorokkal
(2 szoba, 5 ágy, fürdőszoba, konyha)

9946 Velemér, Fő utca 7
+36-20-534-2780

foglalas@csinyalohaz.hu

 

K&H Szép kártya elfogadóhely

OTP Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely

MKB Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely

Elfogadott bankkártyák: VISA, Mastercard, American ExpressElfogadott bankkártyák: VISA, Mastercard, American Express

Orsegi Wellness Akcio Csinyalohaz

Rólunk mondták

Elsosorban a ház különös varázsa fogott meg bennünket. Ha valaki igazi nyugalomra és kikapcsolódásra vágyik, itt igazán megkaphatja.

Molnár József, Nagyesztergál


Az Önök háza gyönyörű és minden igényt kielégít.

Szántó Anita


Nekünk maga az Őrség is élmény volt, és ezt csak fokozta a gyönyörűen berendezett házikó.

Harangozó Éva