Adatok - képek - ajánlott őrségi szálláshely

 orsegi_szallas

Kovács Veronika kávéscsészéje

Adatok

Kovács Veronika egy rokonszenves és ügyes őrségi fazekas. A címe: Felsőjánosfa, Szénégető u 1. Tel: (94)426-037.

 

Képek

 orsegi_szallashely_paraszthazban

Veronika az egyetlen őrségi fazekas, aki az edények fenekét is mázolozza; aminek a mosogatást követő száradáskor van jelentősége 
 
 
orsegi_szallas
 
Száradó, félkész cserépedények a műhelyben; a késztermék egy részét osztrákok veszik meg
 
 
orsegi_szallas
 
A tágas, világos műhely polcai
 
 
orsegi_szallas
 
Elkészült cserépedények Kovács Veronika felsőjánosfai műhelyében
 

Ajánlott őrségi szálláshely

 

 orsegi_szallashely

Veleméri háztetők (fotógrafika)

 

Ez a honlap a veleméri Csinyálóház honlapja. Akinek ez a szép szállás valamilyen ok miatt nem felelne meg (vagy ha a keresett időpontban már foglalt), akkor van ugyanezen a portán egy másik szállásépület is, amit helyette ajánlhatunk. Ez a Cserépmadár szállás, amelyet egy százéves őrségi parasztházból alakítottunk szálláshellyé. A veleméri Cserépmadár szállás (3 szoba, 11 ágy, 3 fürdőszoba, konyha, étkező/előtér) valamivel olcsóbb a Csinyálóháznál, mert nászutasok helyett inkább csoportoknak, baráti családoknak van teremtve s érvényesülhet a csoportkedvezmény.

Az öt fő elhelyezésére alkalmas Csinyálóház két hálóval, fürdőszobával és étkezőkonyhával várja a vendégeit (nászutas párnak, vagy gyermekes családnak ajánljuk). Árak és foglalás.

A véle egy portán található Cserépmadár szállás egy 3 szobás, 3 fürdőszobás, nagy konyhával és étkezővel rendelkező őrségi jellegű vendégház. Kisebb csorportnak ajánljuk, de szobánként is kivehető. Tel: 06205342780. Weblap: http://www.cserepmadar.hu, e-mail: foglalas@cserepmadar.hu A szállásdíj kifizethető SZÉP Kártya segítségével is. A veleméri Cserépmadár szállás nászutasok helyett inkább csoportoknak, baráti családoknak van teremtve. Egész ház (3 szoba, 3 fürdőszoba, konyha, étkező, 11 ágy).

 

 orsegi_szallas

A veleméri Cserépmadár szállás névadója naplementekor

 

Az Őrségben sok új szállás nyílt meg az elmúlt években. Akinek van egy üres szobája, vagy háza; az már szállást, vendégházat, apartmant alakított belőle és bejelentkezett a falusi szállás kínálói közé. Egy-egy megüresedett őrségi ingatlant gyakran az örökösök hasznosítanak szálláshely céljára. A magánszállások túlkínálata teremtett némi feszültséget, de ez a szálláshelyek folyamatos fejlesztését eredményezte. A verseny oda vezetett, hogy a szállás adása mellett ma már valami turisztikai többletet is kell nyújtani a falusi turizmus vándorainak. A tőkeerős szálláshelyek fürdési lehetőséget és éttermi szolgáltatásokat kínálnak. A kisebb őrségi szállások olcsóbb megoldást választanak s például kulturális programot kínálnak. Ezek a kisebb őrségi szállások azt az elkülönült nyugalmat tudják biztosítani, amit a vendég keres az Őrségben. Azaz itt egymásra talált a turisztikai kereslet és az, amit az Őrség lakossága a szállás terén nyújtani tud. A vendég a szállás nyugalmát meghitt elkülönültségben kívánja élvezni. Falusi parasztházat keres, ahol megtapasztalhatja a csendet és a Őrség természeti szépségeit.  Miközben a nagy befogadóképességű panziók ezt csak csökkentett mértékben képesek biztosítani, a fogyatkozó őrségi lakosságszám miatt megüresedő szép házakból kialakítható kisebb szállások éppen ilyen célra alkalmasak. 

 

orsegi_szallas

Festett előszobafal részlete a Veleméri Cserépmadár szállásról

 

A veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóház nem lóg ki az őrségi szállások sorából, mert megfelel a fentebb vázoltaknak?  Az adottságai határozzák meg a legfontosabb lehetőségeket. Ezek a szállás céljára szolgáló veleméri épületek az egyik legyszebb (ha nem a legszebb) őrségi tájban épültek meg. A dombtetőn lévő szállások körül virágzó rétek, néhány száz méterre patakok és erdők találhatók. Jellemzője a portának és Velemérnek a béke és szépség. Amikor egy végtelen csendben átaludt, pihentető éjszaka után kilépünk a teraszra és megrészegülünk a tájat átlengő boldog madárcsicsergéstől, vagy a virágzó árnyékliliomok illatától - akkor nehezen felejthető élménnyel gazdagodunk. Évekig hálásan emlékezhetünk rá s erőt ad az elkövetkező munkához. Az épületeket őrségi parasztbútorokkal rendeztük be, amelyeket saját tervezésű elemekkel egészítettünk ki - de van egy múzeumunk is. A Sindümúzeum látogatóinak rendszeresen megmutatjuk a szállásokat is, ha azokban éppen nincs vendég. Az összhatásra jellemző, hogy belépve a szállás céljára átalakított épületekbe, a látogatók rendszerint megkérdezik egymástól: - Drágám, nem tudod, hogy mi miért nem itt szálltunk meg?

 

orsegi_szallas

A veleméri Csinyálóház terasza szeptember végén

 

Bababarát őrségi falusi magánszálláshely antik parasztbútorokkal
(2 szoba, 5 ágy, fürdőszoba, konyha)

9946 Velemér, Fő utca 7
+36-20-534-2780

foglalas@csinyalohaz.hu

 

K&H Szép kártya elfogadóhely

OTP Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely

MKB Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely

Elfogadott bankkártyák: VISA, Mastercard, American ExpressElfogadott bankkártyák: VISA, Mastercard, American Express

Orsegi Wellness Akcio Csinyalohaz

Rólunk mondták

Elsosorban a ház különös varázsa fogott meg bennünket. Ha valaki igazi nyugalomra és kikapcsolódásra vágyik, itt igazán megkaphatja.

Molnár József, Nagyesztergál


Az Önök háza gyönyörű és minden igényt kielégít.

Szántó Anita


Nekünk maga az Őrség is élmény volt, és ezt csak fokozta a gyönyörűen berendezett házikó.

Harangozó Éva