Adatok - képek - ajánlott őrségi szálláshely

 

Adatok

Az őriszentpéteri fazekasnő a leányával közösen csinálja az agyagedényeket. Üzletükben nagy választákát kínálják a különféle írókázott használati és dísztárgyaknak. Esetenként a szomszédságban dolgozó Zsohár Gyula fazekasmesterrel árulnak közös gyékényen.

Címe: Őriszentpéter (Őrség), Kovács szer 72.
Telefonszáma: 06(70)337-9142 
Villanypostacíme:   kattyy@vipmail.hu
Honlapja. http://www.fazekasno.hu/
 

Képek

  

orsegi_szallas
Róka Lajosné cserepei az Őriszentpéteri Őrségi Vásárban
 
orsegi_szallashely_paraszthazban
Néhány mai őrségi cserépedényedény közelebbről, az őriszentpéteri Róka Lajosné fazekasnő kínálatából
 

Ajánlott őrségi szálláshely

Két igazi őrségi szállást ajánlunk Önnek, mindegyik ugyanazon a veleméri portán található. A veleméri Cserépmadár szállás (3 szoba, 11 ágy, 3 fürdőszoba, konyha, étkező/előtér) valamivel olcsóbb a Csinyálóháznál. Ez utóbbi ugyanis nászutas párnak, vagy gyermekes családnak ajánlható önálló lakosztály. A Cserépmadár szállás ezzel szemben csoportoknak, baráti családoknak van teremtve, ezért érvényesül a csoportkedvezmény.

 

 orsegi_szallas

A veleméri Cserépmadár szállás Belső szobája

Egész ház:

Min. 3 éj és max. 6 fő esetén az egész ház 20 000 Ft/éj.

Min. 3 éj és 7-11 személy esetén az egész ház 30 000 Ft/éj.

1-2 éjszakás foglalás esetén az egész ház 40 000 Ft/éj. 

 

Egy szoba:

Tele szoba (3-4 fő) és min. 3 éj esetén 3 000 Ft/fő/éj.

1-2 éjszakás foglalás és nem tele szoba esetén 4000 Ft/fő/éj (valamint az üres ágyak után 1000 Ft/éj).

 

 orsegi_szallas

A veleméri Cserépmadár szállás homlokzata orgonavirágzás idején

 

Az Őrségben a falusi turizmus fejlesztése terén jelentős előrelépés történt az utóbbi években. Sok új panzió és egyéb szállás nyílt, miközben a régieket folyamatosan fejlesztik. A szálláshelyek többsége megüresedett egykori parasztház, amit az örökösök szálláshelyként hasznosítanak. 

 

orsegi_szallashely

A veleméri Cserépmadár szállás bejárata virágokkal (bársonyvirággal, muskátlival és leánderrel)

 

A szálláshelyek megszaporodása folyamatos fejlesztést eredményezett. A verseny oda vezetett, hogy ma már valami turisztikai többletet is kell nyújtani a falusi turizmus vándorainak. A kisebb őrségi szállások többnyire kulturális programot és egyfajta őrségi hangulatot kínálnak. A szállás területén bemutatják az Őrség népi kultúráját - egy múzeumként berendezett helyiséggel, vagy a szállás múzeális értékű berendezésével.

 

orsegi_szallas

A veleméri Cserépmadár szállás kamra szobájának részlete festett ajtóval

 

A kisebb őrségi szállások éppen azt az elkülönült nyugalmat tudják biztosítani, amit a városi ember keres az Őrségben. A vendég nem ritkán azért jön e szép tájra, mert a szállás nyugalmát meghitt elkülönültségben kívánja élvezni a családjával. Falusi parasztházat keres, ahol megtapasztalhatja a csendet és a Őrség természeti szépségeit.  

orsegi_szallas

A veleméri Cserépmadár szállással szemközti telek, amelyen a vendégeink labdajátékokat űzhetnek és napozhatnak; volt rá példa, hogy egy pár napos fogyókúratábor lakói innen kívánták mély meghajlásokkal üdvözölni a felkelő Napot - mivel azonban délig aludtak, felfelé kellett hajlonganiuk; amit a Nap minden bizonnyal jóindulatú elnézéssel vett tudomásul

 

Hogyan illeszkedik e képbe a veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóház? Nos, ezek a szállás céljára szolgáló veleméri épületek az egyik legyszebb (ha nem a legszebb) őrségi tájban épültek meg. A dombtetőn lévő szállások körül virágzó rétek, néhány száz méterre patakok és erdők találhatók. Jellemzője a portának és Velemérnek a béke és szépség. Amikor egy végtelen csendben átaludt, pihentető éjszaka után kilépünk a teraszra és megrészegülünk a tájat átlengő boldog madárcsicsergéstől, vagy a virágzó árnyékliliomok illatától - akkor nehezen felejthető élménnyel gazdagodunk. Évekig hálásan emlékezhetünk rá s erőt ad az elkövetkező munkához. Az épületeket elsősorban őrségi parasztbútorokkal rendeztük be, amelyeket saját tervezésű elemekkel egészítettünk ki - de van egy múzeumunk is. A Sindümúzeum látogatóinak rendszeresen megmutatjuk a szállásokat is, ha azokban éppen nincs vendég. Az összhatásra jellemző, hogy belépve a szállás céljára átalakított épületekbe, a látogatók rendszerint megkérdezik egymástól: - Drágám, nem tudod, hogy mi miért nem itt szálltunk meg?

 

 orsegi_szallas
A veleméri Cserépmadár szállás és a Sindümúzeum épülete
 

Bababarát őrségi falusi magánszálláshely antik parasztbútorokkal
(2 szoba, 5 ágy, fürdőszoba, konyha)

9946 Velemér, Fő utca 7
+36-20-534-2780

foglalas@csinyalohaz.hu

 

K&H Szép kártya elfogadóhely

OTP Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely

MKB Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely

Elfogadott bankkártyák: VISA, Mastercard, American ExpressElfogadott bankkártyák: VISA, Mastercard, American Express

Orsegi Wellness Akcio Csinyalohaz

Rólunk mondták

Elsosorban a ház különös varázsa fogott meg bennünket. Ha valaki igazi nyugalomra és kikapcsolódásra vágyik, itt igazán megkaphatja.

Molnár József, Nagyesztergál


Az Önök háza gyönyörű és minden igényt kielégít.

Szántó Anita


Nekünk maga az Őrség is élmény volt, és ezt csak fokozta a gyönyörűen berendezett házikó.

Harangozó Éva