Adatokképek - ajánlott őrségi szállás

Adatok

 

Ezen a néven két fazekas (apa és fia) ismert az Őrségben. Az Albert családban immár a harmadik generáció forgatja a fazekaskorongot. Mintegy száz éve kezdte Albert Jenő, akitől a fia Attila, tőle pedig az ifj. Albert Attila (a magyarszombatfai polgármester) vette át a stafétabotot. Tevékenységük kerete az Albert Kerámia Betéti Társaság Magyarszombatfán. 

 

 

orsegi_szallashely

Albert Attila magyarszombatfai fazekasmester szép korsója felismerhetően egyéni stílust képvisel a mai őrségi cserépedények között

Képek

velemeri_paraszthaz_szallas

Albert Attila tésztagyúró tálja

 

velemeri_szallashely

Albert Attila magyarszombatfai fazekasmester kék mintás dísztálja a veleméri Cserépmadár szálláson


 

Cím: 9946 Magyarszombatfa (Őrség), Fő u. 21/B.

Telefon: 06 94 444-022

Honlap: http://www.albertkeramia.hu/

Mobil: 06 30 6009881

Villanyposta: albertkeramia@t-email.hu , info@albertkeramia.hu

 

 

Ajánlott őrségi szállás

9946 Velemér, Fő utca 7. Cserépmadár szállás.

Honlap: www.cserepmadar.hu . Telefon: 06205342780.

Az öt fő elhelyezésére alkalmas Csinyálóház két hálóval, fürdőszobával és étkezőkonyhával várja a vendégeit (nászutas párnak, vagy gyermekes családnak ajánljuk). Árak és foglalás.

A véle egy portán található Cserépmadár szállás egy 3 szobás, 3 fürdőszobás, nagy konyhával és étkezővel rendelkező őrségi jellegű vendégház. Kisebb csorportnak ajánljuk, de szobánként is kivehető. Tel: 06205342780. Weblap: http://www.cserepmadar.hu, e-mail: foglalas@cserepmadar.hu A szállásdíj kifizethető SZÉP Kártya segítségével is. A veleméri Cserépmadár szállás nászutasok helyett inkább csoportoknak, baráti családoknak van teremtve. Egész ház (3 szoba, 3 fürdőszoba, konyha, étkező, 11 ágy).

 

Az Őrségben az utóbbi években sok új vendégház nyílt meg. A szállások terén esetenként a túlkínálat érzékelhető (a többnapos ünnepeken azonban előfordul a szálláshiány is). A szállások versenye a fejlesztések versenyét eredményezte. A kisebb őrségi szállások többnyire kulturális programot és egyfajta őrségi hangulatot kínálnak. A szállás területén bemutatják az Őrség népi kultúráját - egy múzeumként berendezett helyiséggel, vagy a szállás múzeális értékű berendezésével. E kisebb őrségi szállások azt az elkülönült nyugalmat tudják biztosítani, amit a városi vendégek keresnek az Őrségben. Azaz itt egymásra talált a turisztikai kereslet és az, amit az Őrség lakossága a szállás terén nyújtani tud. 

Az általunk ajánlott veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóház az egyik legyszebb (ha nem a legszebb) őrségi tájban épültek meg. A dombtetőn lévő szállások körül virágzó rétek, néhány száz méterre patakok és erdők találhatók. Jellemzője a portának és Velemérnek a béke és szépség. Amikor egy végtelen csendben átaludt, pihentető éjszaka után kilépünk a teraszra és megrészegülünk a tájat átlengő boldog madárcsicsergéstől, vagy a virágzó árnyékliliomok illatától - akkor nehezen felejthető élménnyel gazdagodunk. Évekig hálásan emlékezhetünk rá s erőt ad az elkövetkező munkához.

Az épületeket elsősorban őrségi parasztbútorokkal rendeztük be, amelyeket saját tervezésű elemekkel egészítettünk ki - de van egy múzeumunk is.

A Sindümúzeum látogatóinak rendszeresen megmutatjuk a szállásokat is, ha azokban éppen nincs vendég. Az összhatásra jellemző, hogy belépve a szállás céljára átalakított épületekbe, a látogatók rendszerint megkérdezik egymástól: - Drágám, nem tudod, hogy mi miért nem itt szálltunk meg?

A kérdés néha jogosnak tűnik, mert a különlegesen szép őrségi szállások (tele szoba és legalább 3 éj esetén) kedvező áron foglalhatók. 

Bababarát őrségi falusi magánszálláshely antik parasztbútorokkal
(2 szoba, 5 ágy, fürdőszoba, konyha)

9946 Velemér, Fő utca 7
+36-20-534-2780

foglalas@csinyalohaz.hu

 

K&H Szép kártya elfogadóhely

OTP Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely

MKB Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely

Elfogadott bankkártyák: VISA, Mastercard, American ExpressElfogadott bankkártyák: VISA, Mastercard, American Express

Orsegi Wellness Akcio Csinyalohaz

Rólunk mondták

Elsosorban a ház különös varázsa fogott meg bennünket. Ha valaki igazi nyugalomra és kikapcsolódásra vágyik, itt igazán megkaphatja.

Molnár József, Nagyesztergál


Az Önök háza gyönyörű és minden igényt kielégít.

Szántó Anita


Nekünk maga az Őrség is élmény volt, és ezt csak fokozta a gyönyörűen berendezett házikó.

Harangozó Éva