Leírás - képek - az őrségközeli termálstrandok listája - stájer fürdők listájaajánlott őrségi szállás

 alsomarac

Az alsómaráci wellness központ részlete 

 

Banovci

Bánovci termálstrandjának részlete

Leírás 

Előljáróban illik bevallanom, hogy a szorosan vett Őrség területén nincs termálstrand. Azonban - szerencsére - az igazság ennél árnyaltabb. Aki meleg vízben akar pancsolni, arra szép napok várnak az Őrségben és a környékén. A honlapunkon több kitűnő termálstrandot, vagy - mostanában divatos kifejezéssel - wellness centrumot mutatunk be, amelyek az Őrségből elérhetőek s a veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóház vendégei rendszeresen igénybe is vesznek. 

 

Alsólendva

Alsólendvai csúszda

 

Egyrészt az Őrség határait aligha lehet pontosan meghúzni, hiszen minden történeti korból ránk maradt, vagy összeállítható őrségi településlista eltér a másiktól. Aminek köszönhetően a turizmus korában egyre több települést tekintünk az Őrséghez tartozónak. Az Őrség határa úgy nyúlik, mint a rétestészta - mert érdemes őrséginek lenni.

 

Másrészt az Őrség az osztrákoknál gyakran emlegetett Termálháromszög közepén fekszik. Ami azt jelenti, hogy bármelyik irányban indulnánk is el, hamarosan belebotlanánk valamelyik híres, vagy csendesebb melegvizű fürdőkomplexumba. Velemérből autóval kiindulva egy nyaralás alatt akár 5-6 kitűnő termálstrandot is meg lehet látogatni. 

 

Képek 

Blumau

A Hundertwasser-fürdő részlete Blumauban (Ausztria)

 

Blumau

A Hundertwasser-fürdő részlete Blumauban (Ausztria)

 

alsomarac

Az alsómaráci wellness központ részlete

 

Az őrségközeli termálstrandok listája

Kattintson az alábbi nevekre, ha közelebbről is meg akarja ismerni e strandokat!

 - Alsómaráci termálstrand

- Lenti termálstrand

 
Mivel termálnagyhatalom vagyunk, csak igen ritkán utazunk külföldre termálfürdő keresése végett. A mi őrségi szállásunk azonban a szlovén-osztrák határ közelében lévén, alkalmas a nyugati szomszédok megismerését célul tűző csillagtúrák kiindulópontjának. S ha a külföldet járó vendégeink tudják, hogy hol mártózhatnak meg a nyári kánikulában, abból csak kellemes felüdülés következhet.
 

A fent bemutatott termálfürdőket és azok wellness szolgáltatásait a veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóház (egy érdekes őrségi szállás) vendégei rendszeresen és nagy megelégedéssel használják.

Az öt fő elhelyezésére alkalmas Csinyálóház két hálóval, fürdőszobával és étkezőkonyhával várja a vendégeit (nászutas párnak, vagy gyermekes családnak ajánljuk). Árak és foglalás.

A véle egy portán található Cserépmadár szállás egy 3 szobás, 3 fürdőszobás, nagy konyhával és étkezővel rendelkező őrségi jellegű vendégház. Kisebb csorportnak ajánljuk, de szobánként is kivehető. Tel: 06205342780. Weblap: http://www.cserepmadar.hu, e-mail: foglalas@cserepmadar.hu A szállásdíj kifizethető SZÉP Kártya segítségével is. A veleméri Cserépmadár szállás nászutasok helyett inkább csoportoknak, baráti családoknak van teremtve. Egész ház (3 szoba, 3 fürdőszoba, konyha, étkező, 11 ágy).

 

orsegi_szallas

A veleméri Cserépmadár szállás parasztházból lett az őrségi falusi turizmus (kb. 10 fős csoportoknak ajánlható) támaszpontja

 

Bababarát őrségi falusi magánszálláshely antik parasztbútorokkal
(2 szoba, 5 ágy, fürdőszoba, konyha)

9946 Velemér, Fő utca 7
+36-20-534-2780

foglalas@csinyalohaz.hu

 

K&H Szép kártya elfogadóhely

OTP Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely

MKB Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely

Elfogadott bankkártyák: VISA, Mastercard, American ExpressElfogadott bankkártyák: VISA, Mastercard, American Express

Orsegi Wellness Akcio Csinyalohaz

Rólunk mondták

Elsosorban a ház különös varázsa fogott meg bennünket. Ha valaki igazi nyugalomra és kikapcsolódásra vágyik, itt igazán megkaphatja.

Molnár József, Nagyesztergál


Az Önök háza gyönyörű és minden igényt kielégít.

Szántó Anita


Nekünk maga az Őrség is élmény volt, és ezt csak fokozta a gyönyörűen berendezett házikó.

Harangozó Éva