A virágzás napjainak története - a virágzás napjainak 2012-es programja - egy virágzó őrségi rét Veleméren - ajánlott őrségi szállás

orsegi_szallas

 

 

Az ünnepet az őrségi Teleház szervezi, immár több éve. 2012-ben a következőképpen mutatják be a programot:
 
orsegi_szallas
A veleméri Cserépmadár szállás (egy kb. 10 fős csoportnak ajánlható őrségi lakosztály) bejárata
 
 
Visszanézve elmondhatjuk, hogy ez a négy napos, ünnep számba menő együttlét az Őrség legújabbkori hagyományává vált. 19 éven át, minden Pünkösdkor megrendeztük. Jelmondata kezdettől fogva: „emberi találkozó a művészetek fényénél”. 
Lehetséges, hogy ez a fény kialudjon, a virágzást és megújulást remélők élmény nélkül maradjanak?
A racionális ésszel élők minden további nélkül azt mondhatják, „a mai világban minden lehetséges!” A szívünkből jövő válasz (halkan és kicsit elszántan) azt mondja: „lesz Virágzás 2012-ben is!” 
Az Őri Alapítvány rendezi majd, mint máskor, és a Virágzás visszatérő barátait várja előadónak és hallgatónak egyaránt. Annyi biztos, hogy május 25-én találkozunk Őriszentpéteren, és május 28-án, Pünkösd hétfőn köszönünk el egymástól. A program mostanság körvonalazódik.
Jó hír, hogy itt lesz a Kelemen Kvartett 26-án délután. Másnap a szombathelyi Easy zenekar ad akusztikus koncertet, este pedig Edward Albee: Kényes egyensúly című darabját játssza az Uray Színház. Napjainkat „Reggeli muzsika” indítja - a fiatalok pódiuma, ahol eddig is ígéretes tehetségek mutatkoztak be. Válogatunk a közelmúlt filmjeiből. A „Privát Mészöly” című dokumentumfilmben egy sors, és Mészöly Miklós alakja rajzolódik ki, kortárs írók és közelállók emlékei alapján. 
A Virágzás Napjai karakteréhez hozzá tartozik, hogy a művészeti produkciók között ismert emberek tartanak előadásokat irodalmi, néprajzi, művészettörténeti és más témákról. A korábbi évek előadói közül visszatér Böszörményi László és Heidl György. Ungár István előadásához Bartók: „Szabadban” című műve szolgál majd vezérmotívumként. S ha az idő is kegyes lesz a Virágzáshoz, lesznek gyerekeknek, családoknak valói programok is - a szabadban. 
 
Sülyi Péter
 
Időpont: 2012. május 25-28.
 
orsegi_szallas
Szibériai nőszirmos rét a veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóház alatti réten 
 

 

 
orsegi_szallas
Virágzó veleméri rét
 
A veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóház gazdájaként - talán megbocsátható - a veleméri Cserépmadár szállást és a Csinyálóházat ajánlom a kedves szálláskeresőnek. Ez utóbban olvassa most a honlapját, az előbbi pedig a www.cserepmadar.hu honlapon tanulmányozható. 
 
orsegi_szallas
A veleméri Cserépmadár szállás (egy 3 szobával, 3 fürdőszobával, konyhával és étkezővel rendelkező őrségi vendégház) utcafrontja orgonavirágzáskor
 

Bababarát őrségi falusi magánszálláshely antik parasztbútorokkal
(2 szoba, 5 ágy, fürdőszoba, konyha)

9946 Velemér, Fő utca 7
+36-20-534-2780

foglalas@csinyalohaz.hu

 

K&H Szép kártya elfogadóhely

OTP Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely

MKB Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely

Elfogadott bankkártyák: VISA, Mastercard, American ExpressElfogadott bankkártyák: VISA, Mastercard, American Express

Orsegi Wellness Akcio Csinyalohaz

Rólunk mondták

Elsosorban a ház különös varázsa fogott meg bennünket. Ha valaki igazi nyugalomra és kikapcsolódásra vágyik, itt igazán megkaphatja.

Molnár József, Nagyesztergál


Az Önök háza gyönyörű és minden igényt kielégít.

Szántó Anita


Nekünk maga az Őrség is élmény volt, és ezt csak fokozta a gyönyörűen berendezett házikó.

Harangozó Éva