Ismertető - képek - ajánlott őrségi szállás

 

Ismertető

Aki a Zalaegerszeg - Teskánd - Pórszombat - Zalabaksa - Csesztreg útvonalon közelíti meg Velemért, az Zalabaksa határában elmegy a Cupi csárda előtt. A csárdát Zalabaksa Cup nevű külterületéről nevezték el. A közelmúltban megnyitott étterem barátságos hely, amelyet néhány esetben alkalmam volt kipróbálni, ezért bátran ajánlhatom mindenkinek. A cégjegyzék szerinti tevékenységi köre: pékség, csárda, étterem, élő zene, rendezvény. A címe: 8971 Zalabaksa, Petőfi utca 2/a. A telefonszáma: (30) 545 9324.

 

Képek

A honlap fejlesztése folyamatban. A szíves türelmét kérjük!

 

Ajánlott őrségi szállás

A zalabaksai Cupi csárdához közel található a veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóház (ez utóbbinak a honlapját olvassa most).

Honlap: www.cserepmadar.hu . Telefon: 06(20)534-2780. Villanyposta: cserepmadar@gmail.com . A szállásdíjat üdülési csekkel és Széchenyi Pihenőkártyáva (SZÉP Kártyával) is ki lehet fizetni.

A veleméri Cserépmadár szállás (3 szoba, 11 ágy, 3 fürdőszoba, konyha, étkező/előtér) valamivel olcsóbb a Csinyálóháznál, mert nászutasok helyett inkább csoportoknak, baráti családoknak van teremtve s érvényesülhet a csoportkedvezmény.

 

Egész ház:

Min. 3 éj és max. 6 fő esetén az egész ház 20 000 Ft/éj.

Min. 3 éj és 7-11 személy esetén az egész ház 30 000 Ft/éj.

1-2 éjszakás foglalás esetén az egész ház 40 000 Ft/éj. 

 

Egy szoba:

Tele szoba (3-4 fő) és min. 3 éj esetén 3 000 Ft/fő/éj.

1-2 éjszakás foglalás és nem tele szoba esetén 4000 Ft/fő/éj (valamint az üres ágyak után 1000 Ft/éj).

 

Az Őrségben a falusi turizmus (szálláshely, vendégház, lakosztály, panzió és egyéb őrségi szállások) kialakítása terén jelentős előrelépés történt az utóbbi években. Ennek eredményeképpen több új vendégház és egyéb szállás nyílt meg az Őrségben. Van olyan őrségi település, ahol nagyobb a vendégre váró szálláshely kapacitás, mint a lakosság lélekszáma. Akinek van egy üres szobája; az már szállást alakít belőle és bejelentkezik a falusi szállásadók közé. Így van ez rendjén, hiszen a gazdasági válság viszonyai közepette életben kell maradni; s minden őrségi család képes lehet egy kisebb szálláshely fenntartására. Gyakori, hogy egy-egy megüresedett őrségi ingatlant az örökösök hasznosítanak szálláshelyként. Az új őrségi szállások megjelenése a szálláshelyek folyamatos fejlesztését eredményezi. A verseny oda vezetett, hogy ma már valami turisztikai többletet is kell nyújtani a falusi turizmus vándorainak. A kisebb őrségi szállások többnyire a szállás területén bemutatják az Őrség népi kultúráját - egy múzeumként berendezett helyiséggel, vagy a szállás múzeális értékű berendezésével. E kisebb őrségi szállások azt az elkülönült nyugalmat tudják biztosítani, amit a városok forgalmától menekülö vendég keres az Őrségben. Azaz itt egymásra talált a turisztikai kereslet és az, amit az Őrség lakossága a szállás terén nyújtani tud. A vendég nem ritkán azért jön e szép tájra, mert a szállás nyugalmát meghitt elkülönültségben kívánja élvezni a párjával, a családjával, vagy a barátaival. Falusi parasztházat keres, ahol megtapasztalhatja a csendet és a Őrség természeti szépségeit.  Miközben a nagy befogadóképességű panziók ezt csak csökkentett mértékben képesek biztosítani, a fogyatkozó őrségi lakosságszám miatt megüresedő szép házakból kialakítható kisebb szállások éppen ilyen célra alkalmasak. Ez azt jelenti, hogy a parasztházakból kialakított kis őrségi szállás is létjogosult, meg a nagyobb panzió is. Sőt, egymásra is vannak utalva, mert a nagyobb szálláshely éttermét és fürdőjét csak a közeli kis szallások vendégei tehetik rentábilissá; miközben a kis szállás vendégének is hasznára lehet a közeli étterem és medence.

Hogyan illeszkedik e képbe a veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóház? Hogyan tagozódik be az őrségi szállások, szálláshelyek, panziók, vendégházak, lakosztályok, parasztházból kialakított magánszállások és nagyobb szállodák sorába?  Nos, e szállás céljára szolgáló veleméri épületek az egyik legyszebb (ha nem a legszebb) őrségi tájban épültek meg. A dombtetőn lévő szállások körül virágzó rétek, néhány száz méterre patakok és erdők találhatók. Jellemzője a portának és Velemérnek a béke és szépség. Amikor egy végtelen csendben átaludt, pihentető éjszaka után kilépünk a teraszra és megrészegülünk a tájat átlengő boldog madárcsicsergéstől, vagy a virágzó árnyékliliomok illatától - akkor nehezen felejthető élménnyel gazdagodunk. Évekig hálásan emlékezhetünk rá s erőt ad az elkövetkező munkához. Az épületeket elsősorban őrségi parasztbútorokkal rendeztük be, amelyeket saját tervezésű elemekkel egészítettünk ki - de van egy múzeumunk is. A Sindümúzeum látogatóinak rendszeresen megmutatjuk a szállásokat is, ha azokban éppen nincs vendég. Az összhatásra jellemző, hogy belépve a szállás céljára átalakított épületekbe, a látogatók rendszerint megkérdezik egymástól: - Drágám, nem tudod, hogy mi miért nem itt szálltunk meg?

Ha nem akar szembesülni ezzel a szemrehányásnak is beillő kérdéssel, akkor javasoljuk, hogy most kattintson az őrségi szállás ára és foglalása szövegre!

Ugyanitt eltöltltheti a szilvesztert is. Az őrségi szilveszterezéshez egy kitűnő helyszínnek bizonyuló őrségi szállást ajánlunk! 

Bababarát őrségi falusi magánszálláshely antik parasztbútorokkal
(2 szoba, 5 ágy, fürdőszoba, konyha)

9946 Velemér, Fő utca 7
+36-20-534-2780

foglalas@csinyalohaz.hu

 

K&H Szép kártya elfogadóhely

OTP Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely

MKB Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely

Elfogadott bankkártyák: VISA, Mastercard, American ExpressElfogadott bankkártyák: VISA, Mastercard, American Express

Orsegi Wellness Akcio Csinyalohaz

Rólunk mondták

Elsosorban a ház különös varázsa fogott meg bennünket. Ha valaki igazi nyugalomra és kikapcsolódásra vágyik, itt igazán megkaphatja.

Molnár József, Nagyesztergál


Az Önök háza gyönyörű és minden igényt kielégít.

Szántó Anita


Nekünk maga az Őrség is élmény volt, és ezt csak fokozta a gyönyörűen berendezett házikó.

Harangozó Éva